Dolarda 2,5 ay sonra ilk ! 3 TL seviyesi aşılır mı?

Haftaya 2,97 seviyesinde başlayan dolar/TL, 26 Şubat'tan beri ilk kez 2.98 seviyesini aştı.

Bigpara Haber

TL iç siyasi gelişmeler ve dolardaki küresel değer kazancı ile baskı altında, dolar/TL 26 Şubat'tan beri ilk kez 2.98'i aştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir başka siyasiye bırakacak olması ve sonrasında ekonomi yönetiminin ve politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin belirsizlikler TL'deki satış baskısını kuvvetlendiriyor.

Yeni haftaya 2.97 seviyesinin hemen üzerinde başlayan dolar/TL, gün içinde en yüksek 2.9870 seviyesini gördü. Kur saat 14.14 itibariyle 2.9805'den işlem gördü.

Haberin Devamı

Siyasi gündemin yeniden ön plana çıkması TL'de kırılganlık ve satış baskısı yaratmaya devam ederken, lokallerin 6 Mayıs ile biten ve başbakanlığın el değiştirecek olmasının kesinleştiği hafta 4 milyar doların üzerinde döviz satması ise TL'deki değer kayıplarını sınırlayan ana etken olmayı sürdürüyor.

Toplamda 200 milyar dolara ulaşan döviz mevduatlarının TL'ye dönmeye başlaması ve önümüzdeki süreçte de bunu devam ettirebilecekleri yönünde oluşan algı TL'ye son dönemde destek olan nadir unsurlar arasında öne çıkıyor.

DOLARDA 3 TL SEVİYESİ AŞILIR MI?

Vakıf Yatırım

Sabah, özellikle G. Afrika Randı tarafında Dolara karşı %1 seviyesine yaklaşan değer kazancı, mevcut durumda %0,3 değer kaybına dönmüş durumda. Bu ise Dolar/TL tarafındaki değer kaybını ve yükselişteki ilk hedefi olan 2.9800 seviyelerinin aşılmasında etkili görünüyor. Günün devamında mevcut seyrin sürmesi, Dolar/TL'de 3.0000-3.0300 aralığına doğru hareketi tetikleyebilir. Ancak, Rand tarafında Dolara karşı gözlenen kaybın terse dönmesi ya da Dolar/TL'de yeniden 2.9670 seviyesinin altı görülmesi halinde, Dolar/TL tarafında yeniden 2.9500 seviyelerine geri dönüş görebiliriz.

Aşağı hareketlerde ise 2.9640 seviyesinin altına gelinmesi, kar satışlarıyla birlikte Dolar/TL'de yeniden 2.9400 seviyelerini gündeme getirecektir. 

Diğer Döviz Haberleri