Dolarda 1,9400 seviyesine dikkat!

`1,9000 seviyeleri piyasanın olumlu gelişmesi durumunda destek olarak görünüyor`

Bigpara Haber

Odeabank Stratejik Grup Müdürü Dernek: `Dolar/TL`de 1,9400 seviyesi önemli bir direnç olarak yerini koruyor, 1,9000 seviyeleri ise piyasanın olumlu gelişmesi durumunda destek olarak görünüyor` diye konuştu...

Dolar/TL, haziran ayının ikinci yarısında gerçekleştirdiği hızlı yükselişinin ardından gördüğü en yüksek 1,9603 seviyesinden gelen tepki ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın (TCMB) müdahaleleriyle son üç işlem gününde 1,9200 - 1,9350 aralığındaki yatay seyrini bugün de devam ettiriyor.

Küresel piyasalarda doların, başta gelişmekte olan ülke para birimleri olmak üzere diğer para birimleri ve emtialar karşısında hızlı bir şekilde değer kazandığı iki haftalık süreç sonunda bu haftanın ilk işlem gününde genel olarak bir dengelenme görülüyor.

Bununla birlikte tepkilerin sınırlı kalması doların yükseliş isteğini devam ettirebileceği endişelerini sıcak tutarken, TCMB`nin bugün düzenlediği 150 milyon dolarlık döviz satım ihalesine 374 milyon dolarlık satış teklifi gelmesi dikkati çekti.

Dolar/TL`de 1,9000 seviyeleri piyasanın olumlu gelişmesi durumunda destek olarak görünüyor

Odeabank Stratejik Grup Müdürü Erkan Dernek, özellikle ABD, Avrupa ve Japonya gibi gelişmiş piyasalarda faizlerin kısa vade de gerçekleşebilecek zirve noktalarına yakın seyretmesinin global piyasalarda stabilizasyonun yakın olduğu sinyali verdiğini söyledi. Bu hafta boyunca sanayi üretimine öncü nitelikli ve istihdam piyasaları ile ilgili verilerin piyasaların yönünü belirleyeceğine dikkati çeken Dernek, Türkiye` de ise enflasyon verisiyle beraber reel kur endeksinin piyasanın yönü üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.

TCMB`nin geçen hafta başında aldığı kararla tahminlerine paralel fonlama faizini aşağı çekerek finansal koşullardaki kötüleşmeyi ve dolayısıyla büyümeye ilişkin kaygıları hafiflettiğini aktaran Dernek, eş zamanlı olarak, TCMB`nin döviz satışlarını da daha yüklü tutarlarda yaparak TL`deki değer kaybını ve dolayısıyla enflasyonist riskleri sınırladığını ifade etti. Bu politikanın makroekonomik riskler ve belirsizlikler hafifleyene kadar devam edebileceğini düşündüklerini dile getiren Dernek, hafta başındaki görünüm itibariyle ve global piyasalardaki sakinleşmiş koşullar ışığında kurun 1,9200-1,9250 seviyelerinden işleme başladığını ve 1,9400 seviyesinin önemli bir direnç olarak yerini koruduğunu, 1,9000 seviyelerinin ise piyasanın olumlu gelişmesi durumunda destek olarak göründüğünü kaydetti.

Son zamanlardaki satışlardan sonra gelişmekte olan piyasaların gelişmiş olan piyasalara nazaran daha cazip hale geldiği için yatırımcıların her ülkenin risk ve getiri koşulları doğrultusunda kısmi alımlarda bulunabileceğini düşündüklerini aktaran Dernek, bu yüzden gelecek global veriler ve Türkiye enflasyon verilerinin ışığında daha az oynaklıkta oluşabilecek piyasa koşulları altında bono faizlerinin bugünkü değerlerine yakın seyredebileceğini düşündüğünü belirtti. Dernek, Bunun yanı sıra bono piyasasında baz etkisinden dolayı yüksek gelmesi beklenen enflasyon değeri eğer beklenenden daha da yüksek gelirse piyasada hafta başında oluşan bono faizlerinin 20-30 baz puan kadar bozulabileceği de öngörülebilir dedi.

Diğer Döviz Haberleri