Dolar kuru 4.09 TL'nin altını gördü

Dolar kuru, erken seçim kararı öncesi seviyelere gelirken; ABD tahvil faizleri, siyaset ve yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek.

Bigpara Haber

Erken seçim kararı sonrası siyasi belirsizliğin azalacağı beklentisi ile geçen hafta 4 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah karar öncesi seviyelerde hareket ediyor.

Dolar/TL'nin 4.20'li seviyelerden kısa sürede 4'e doğru gerileme eğilimi, petrol fiyatlarında yaşanan sert yükseliş ve gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan satış baskısıyla cuma günü yerini yükselişe bırakmıştı. Bu sabah ise ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyesine gelmesi ve dolar endeksindeki yükseliş eğilimi TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratıyor.

Cuma günü Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 4.0681/4.0700 seviyesinde olan dolar/TL, yeni güne 4.0960/4.0996 seviyesinde başladı. Dolar kuru gün içerisinde en yüksek 4.1147 seviyesini görürken, en düşük 4.0819 seviyesine geriledi. Dolar/TL saat 12.00 itibarıyla 4.0851 seviyesinde bulunken; gün içerisinde en düşük 4.9782 seviyesini gören Euro/TL ise aynı dakikalarda 4.9835 seviyesinde hareket ediyor.

Haberin Devamı

Erken seçim açıklaması öncesi 4.0950 civarında seyreden dolar/TL, açıklama sonrası 4.01'e kadar gerilemişti.

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, erken seçime yönelik gelişmelerin yakından izlendiğini, siyasi tansiyon yükselmeye başladığını söyleyerek, "Yurtdışında ise ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3'e yükseldi, dolar endeksinde de yukarı gitme isteği var" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu haftanın bir diğer önemli gündem maddesi ise PPK toplantısı. TCMB'nin alacağı faiz aksiyonu TL'de tekrar değer kazancına mı geçeceğiz yoksa kur yükselmeye devam mı edecek onu gösterecek. Bütün bu gelişmeler ile kur yönünü yukarı çevirmiş durumda. Dolar/TL'nin 4.10 seviyesinin üzerinde kalması algı açısından negatif, 4.13 seviyesinin aşılması halinde yükselişin daha da hızlanma ihtimali var."

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Döviz Haberleri