Dolar kuru 1,5 ayın zirvesinde

Dün 2,10'a gerileyen dolar kuru, rehine durumunda gelişme olmamasıyla Cuma sabahı tekrar 2,12'e yükseldi.

Bigpara Haber



IŞİD'in dün Türk rehineleri serbest bırakacağına dair iddiaların ortaya çıkmasıyla 2,10'a gerileyen dolar kuru, rehine durumunda gelişme olmamasıyla Cuma günü 2,13'ü aştı.


bigpara.hurriyet.com.tr

Yatırımcıların bölgede artan gerginlikle haftasonu öncesi risk azaltması dolar kurunda yükselişi tetikledi. Gerginliğin devam etmesi dolar kurunda daha yukarı seviyelerin görülmesine neden olabilir.

Dolar kurunda dün sert hareketler yaşanmıştı. Sabah 2,1260'ı gören kur, daha sonra tansiyonun düşmesiyle birlikte 2,10'a kadar geriledi. Ancak rehinelerin daha serbest kalmamış olması risk azaltma stratejilerini gündeme getirdi.Gelen alımlarla kur 2,1307'ye kadar yükseldi.

Hükümetten yapılan açıklamalar rehinelerin sağlık durumları için risk olmadığı yönünde olsa da yatırımcılar haftasonu yaşanabilecek gelişmelere pozisyonla yakalanmak istemiyor.

XTB Brokers'dan Alev Şahin 2,13'ün güçlü bir direnç olduğunu söyledi. Dolar kurunun 2,12'nin üzerinde kalmaması durumunda ise tekrar 2,1050'ye doğru bir hareket beklenebileceğini de ekledi.

Diğer Genel Haberleri