Dolar kritik sınırın altında

Merkez Bankası`nın dünkü faiz artırımı ile dolar kritik 1.20seviyesinin altına geldi

Bigpara Haber

Merkez Bankası`nın dünkü faiz artırımı ile dolar kritik 1.20  seviyesinin altına geldi.

HÜRRİYET

Dolar sabah saatlerinde bankalararası piyasada 1.1970 seviyesine kadar geriledi.

Dolarda bir süredir etkili olan düşüş eğilimi devam ediyor. Özellikle yabancı yatırımcıların piyasaya tekrar dönmesi ile dolar bolluğu yaşanırrken, bunun  etkisi dolar ve faizlerde düşüş, borsada ise yükseliş şeklinde hissediliyor. Dün 1.20 sınırına kadar gerileyen dolar bu sabah faiz artırımın da etkisiyle bu kritik sınırı da kırdı. Dolar en son 29 Şubat tarihinde 1.20 seviyesinin altını görmüştü.

Piyasaya yeni para girişi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, özellikle faizlerin seviyesine dikkat çekiyor. Alternatif Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, Faizin yüksekliğinden dolayı sermaye akışı devam ediyor ve bu da TL`nin değer kazanmasına neden oluyor derken, düşüşün devam edebileceğini belirtti.

1.20`nin önemli bir psikolojik sınır olduğunu söyleyen uzmanlar, bu seviyenin altında kalınması halinde düşüşün 1.15`e kadar devam edebileceğine dikkat çekiyor. Vatan Gazetesi yazarı Ali Ağaoğlu, dünyada negatif reel faiz döneminin yaşandığına işaret ederek, doların bundan sonra 1.15 seviyesine kadar inebileceğini belirtti.

Diğer Genel Haberleri