Dolar fiyatlarında 'enflasyon' tepkisi

Dolar fiyatları beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamları sonrasında 3.5478 seviyesine yükseldi.

Bigpara Haber

Dolar/TL, bugün yurt içinde temmuz ayı enflasyon verisinin yüzde 0,15 ile beklentilerin üzerinde artması ve küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine bağlı olarak 3,5478 seviyesine kadar yükseldi. Dolar kuru saat 11.28 itibarıyla 3.5450 seviyesinden işlem görürken, euro/dolar yüzde 0,15 düşüşle 1.1838 seviyesinden işlem gördü.

Dün, iki kere 3,54'ün üzerini test eden dolar/TL, bu seviyenin üzerinde tutunmasa da günü yüzde 0,18 artışla 3,5343'ten tamamladı.

Haberin Devamı

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

EURO TARİHİ REKOR KIRDI

Euro/TL ise hafta başından bu yana ivme kazanan yükselişini bugüne de taşıdı ve 4,2051 ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda önceki kapanışa göre 4,1974 seviyesinde gördü.

TCMB SIKI DURUŞUNU KORUYACAKTIR

İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, Çekirdek enflasyondaki sert görünüm nedeni ile TCMB sıkı duruşunu koruyacaktır. 2017 yılı içerisinde faiz indirimi yapmasını sağlayacak lokal koşullar pek mümkün görünmüyor. Dış koşullarda ise ABD Dolarındaki zayıf seyir şimdilik lehimize devam ediyor. Ancak yılın son çeyreğinde aşırı satım bölgesine gelmiş ABD dolarının değerlenmesi durumunda enflasyonu zorlayabilir.

Diğer Döviz Haberleri