Dolar fiyatları yatay seyrediyor

Merkez Bankası'nın faiz artırım beklentisi ve risk algısının azaldığı izlenimiyle dolar fiyatları, yatay bir seyir izliyor.

Bigpara Haber

TCMB'den faiz artırım beklentileri ve başta ABD'de devam eden dava kaynaklı olmak üzere Türkiye'ye yönelik risk algısının azalmasıyla hafta başından bu yana aşağı yönlü bir eğilim izleyen dolar/TL bu sabah güne 3.85 seviyesinden başladı.

Hafta başında 3.94'lü seviyelerde bulunan dolar/TL'de yönünü aşağı çevirdi. Dün saat 17.37'de 3.8477/3.8490 seviyesinde olan dolar/TL, saat 11.19 itibarıyla 3.8685 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise 4.5687 seviyesinde bulunuyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Bankacılar ABD'de devam eden dava sürecinde bir çok gelişmenin yaşandığının ayrıca enflasyonun tepe noktasını görmesi nedeniyle piyasa fiyatlamaları açısından şimdilik "en kötünün geride" kalmış olabileceğini belirtiyor.

BU VERİLER TAKİP EDİLECEK

Yurt içinde bugün saat 14.30'da TCMB'nin haftalık verileri ve saat 17.30'da Kasım ayı Hazine nakit dengesi açıklanacak. Yurt dışında ise saat 10.00'da Almanya sanayi üretimi, saat 13.00'te Euro bölgesi GSYH, saat 16.30'da ise ABD işsizlik maaş başvuruları açıklanacak.

İYİMSERLİK ARTTI

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, küresel bazda doların yatırımcıların risk iştahının ve ABD vergi reformuna ilişkin iyimserliğin yeniden arttığı işaretlerinden aldığı destek ile değerlendiğini söyleyerek, "Buna karşılık, içeride kurun yüzünü biraz daha TL ile direkt alakalı olan gelişmelere çevirdiğini ve içeriye dair beklenti ve haber akışlarını fiyatlama eğilimi gösterdiğini söyleyebiliriz. TL'nin beş günlük rallisi kur 3.84 seviyesine kadar geriledikten sonra duraksadı" dedi ve şöyle devam etti:

"Hafta başından beri TL'de görülen pozitif ayrışma yoğunlukla TCMB'nin GLP'de kayda değer bir faiz artışı yapacağı beklentisinin yansıması. Kurda 3.84 bandı destek, 3.84–3.91 ana bandı içinde 3.87'nin günlük bir ara direnç."

TAHVİL BONO PİYASASI

Haberin Devamı

Gösterge 10 yıllık tahvilin ortalama bileşik faizi geçen hafta 58 baz puanlık düşüş kaydetti. Dün ise spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 12.00, valörde son işlem yüzde 12.01 oldu.

İki yıllık tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 13.36 oldu.

Diğer Döviz Haberleri