Dolar direkten döndü

ABD hükümetinin zordaki iki büyük kredi kuruluşuna destek vermesi dolara yaradı

Bigpara Haber

ABD hükümetinin zordaki iki büyük kredi kuruluşuna destek  vermesi dolara yaradı.


HÜRRİYET

Euro karşısında tarihinin en düşük seviyelerine doğru ilerleyen dolar rekorun eşiğinden dönerek yönünü yukarı çevirdi. Euro/dolar paritesi 1.60 sınırından 1.5867`ye kadar geldi.

Amerikan hükümetinin Fannie Mae ve Freddie Mac`e olan güveni artırmak için açıkladığı önlem planının olumlu algılandığına işaret eden uzmanlar, en önemli etkinin de parite tarafında görüldüğünü belirtiyor. Geçen hafta 1.56 seviyesine kadar kuvvetlenen ancak sonrasında gelen satışlarla 1.60`a yaklaşan euro/dolar paritesi, bugün ise 1.59`u aşağı kırarak 1.58`li rakamlara geriledi. Euro/dolarda tarihi zirve ise 1.6020 seviyesinde bulunuyor.

Açıklanan planın ABD`nin finans ve emlak sektörü için yükselen kaygıları şimdilik hafiflettiğini kaydeden uzmanlar, ancak piyasaların tamamen düzeldiğini söylemenin zor olduğuna dikkat çekiyor.

SEB Merchant Banking döviz analisti Johan Javeus, piyasalardaki olumlu havanın etkisini gösterdiğini ve doların yükselişe geçtiğini söyledi. Javeus, Ancak halen zayıf dolar trendi devam ediyor. Alınan önlemler sadece problemlerin ABD ekonomisine etkilerini azaltıyor ancak bu problemlerin varlığı sürüyor dedi.

Diğer Genel Haberleri