Dolar 3,09 seviyesinin altında

Güne dün gördüğü tarihi zirvesinin altında başlayan dolar/TL, 3,09 seviyesinin altında işlem görüyor.

Bigpara Haber

Kısa sürede başkanlık sistemini de içeren anayasa değişiklik teklifinin TBMM'ye geleceği açıklamaları ve küresel gelişmelerin de etkisiyle dün tarihi zirveyi test eden dolar/TL, bu sabah 3.09 civarında güne başladı. Kur ilerleyen saatlerde 3,09 seviyesinin altını görürken, 15.42 itibarıyla 3,0830 seviyesinden işlem gördü.

Bankacılar dün tarihi zirve olan 3.1130'un test edilmesi ardından kurda küresel piyasaların takip edileceğini söylediler.

Jeopolitik endişeler, dolardaki küresel güçlü seyir ve dün olduğu gibi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satış eğilimi, OHAL süresinin üç ay daha uzatılması kararı ve TCMB'nin kurdaki yükselişlere karşın faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ile petrol fiyatlarındaki yükseliş TL'yi baskılayan unsurlar olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım'ın Çarşamba günü başkanlık sistemine yönelik açıklamaları öncesi 3.0715 seviyesinde işlem gören dolar/TL dün 3.1130 seviyesini test ettikten sonra günü 3.09 civarında tamamladı.

Diğer Döviz Haberleri