Dolar 3,04'e geriledi

Gün içerisinde 3,07 seviyesinin üzerini gören dolar/TL, ilerleyen saatlerde 3,04 seviyesine geriledi.

Bigpara Haber

Darbe girişimi, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ve Türkiye genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesi ardından kur ve faizlerde sert yükselişler görülürken, son günlerdeki yoğun haber akışının azalması halinde piyasaların bir miktar sakinleşebileceği ve kurda tepki alımı görülebileceği belirtiliyor.

Uzmanlar yurtiçinde de siyasi gelişmelerin izlenmeye devam edeceğini belirtiyor. 

RİSK ALGISI SÜRÜYOR

İntegral Menkul Değerler

Haberin Devamı

Yurtiçi piyasalar, yoğun bir haftayı geride bırakıyor. 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesinin ardından yurtiçi piyasalarda şimdilik sert hareketler izlenmese bile yine de tansiyonun tam anlamıyla azaldığını söylemek güç. Yaşanan siyasi gelişmeler yurtiçindeki yatırımcıları tedirgin ettiği gibi yabancı yatırımcıları da endişelendiriyor ve Türkiye'ye yönelik risk algısının sürmesine neden oluyor.

Bir miktar tansiyonun düştüğü görülüyor. 3.06 seviyesinin altındaki seyirler devam ettiği sürece 3.01 seviyesine doğru geri çekilme devam edebilir. Yukarı yönlü sert hareketlerin ardından kar satışlarının gelebileceğini de hatırlatmakta fayda var. Risklerin devam etmesi nedeniyle USD/TRY paritesinde kalıcı bir geri çekilmeden bahsetmek şimdilik biraz zor. Bu nedenle geri çekilmelerin ardından da tepkiler gelebilir. Kurda tansiyonun azalmaya başladığını söyleyebilmemiz için 3.00 psikolojik destek seviyesinin altında kapanışlar görülmesi gerekebilir.

 

Diğer Döviz Haberleri