Dolar 2.72 TL'yi görebilir

Societe Generale, dolar/TL'nin 2.72 TL seviyesini test edebileceğini belirtti.

Bigpara Haber

Societe Generale'in gelişen piyasa stratejisti Roxana Hulea, bilgilendirme notunda, dolar/TL'nin 200 günlük hareketli ortalaması olan 2.72 seviyesini test edebileceğine kaydetti

.

Hulea, "AK Parti'nin seçim zaferinin ardından istikrarlı bir hükümetin kurulması, dolar/TL'nin 2.72'deki 200 günlük hareketli ortalamasını kısa süreliğine test etmesine yol açabilir," dedi.

bloomberght'nin haberine göre; notta Türk Lirası'nın özellikle Güney Afrika randı olmak üzere, diğer yüksek faizli paralara göre daha iyi performans göstermesinin beklendiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Hulea, Türk varlıklarının son dönemdeki performansının halihazırda "ön yüklemeli bir iyimserlik taşmasını" yansıttığını kaydetti ve "Ancak diğer bir AK parti hükümetine ilişkin orta vadeli beklentiler şimdiye kadar olduğundan daha fazla zorlu olabilir" dedi.

Hulea, "Fed'in faiz artırımına gideceği endişeleri ile birlikte, lokal varlıklarının para politikasının bağımsızlığına yönelik tehditlere ilişkin tepkilerinin yeniden balamasını bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer Döviz Haberleri