Dolar 2,92 TL'nin altına geriledi

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin endişe ve Rusya ile artan gerilimin etkisi ile sabah saatlerinde 2.93 TL seviyesini aşan dolar, öğleden sonra geriledi.

Bigpara Haber

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin endişeler, Rusya ile gerginlik ve gelişmekte olan piyasalardaki olumsuz hava ile dün yükselen dolar/TL'deki yukarı hareket biraz olsun hız kesti.  Bu sabah saat 09.09'da 2,9335 TL'yi gören dolar/TL, öğleden sonra 2,92 TL'nin altına geriledi.

DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

GCM FOREKS

Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin devam etmesi nedeniyle Türk Lirası üzerindeki zayıflığın etkisini sürdürmesi, USDTRY kurunun yukarı yönlü çıkışlarını 2.9300 seviyesine taşımasına katkı sağladı. Bundan sonraki süreçte Rusya – Türkiye arasındaki diyaloglar mevcut gerginlikle devam edecek mi yoksa ortak noktada buluşacak bir ılımlı görüşme mi sürecek sorusunun cevabı, USDTRY kurunun kısa vadeli fiyatlanmasında etkin rol oynayabilir.

Özellikle de Rusya’nın mevcut gerginlikte geri adım atması ve Türkiye ile ilişkilerini koruyacak ılımlı ifadeler kullanması, Türk Lirasından tekrar güçlü bir seyrin oluşmasını sağlayacakken, Rusya’nın mevcut düşünce yapısını sürdüreceğine ilişkin açıklamalarına devam etmesi durumunda kurdaki yukarı yönlü çıkışlarla 3.000 seviyesine yaklaşılmak istenebilir. Bu nedenle de Türkiye – Rusya arasındaki gerilim ve bu gerilimin hangi boyutlara taşınıp taşınmaması senaryosu dikkatle takip edilmelidir.

Haberin Devamı


Teknik olarak günün kalanını değerlendirdiğimizde 2.8905-2.9020 bölgesi üzerinde pozitif süreç devam etmektedir. Kur eğer ilgili bölge üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını 2.9300 bariyerine ulaştırmak ve yeniden karar vermek isteyebilir. Özellikle de yükselişlerin devam edebilmesi için 2.9300 direnci üzerinde fiyatlamalara ihtiyacı vardır. Ancak bu şartla 2.9445 ve 2.9620 seviyeleri telaffuz edilebilir. Aksi takdirde yükseliş trendinin alt noktası olarak kaydedilen 2.8905-2.9020 bölgesi hedeflenmek istenebilir.

 

Diğer Döviz Haberleri