Dolar 2,83'ün altında! Yön aşağı mı, yukarı mı?

Güne 2,84'ün üzerinden başlayan dolar/TL, Çetinkaya'nın açıklamalarının ardından 2,83 TL'nin altını gördü.

Bigpara Haber

Dolar/TL düşüşe geçti. Enflasyon raporu toplantısı düzenleyen Çetinkaya, bundan sonra daha sade bir para politikası izleneceğini belirtti. Dolar açıklamaların etkisiyle 2,83'lü seviyelere indi. Öğleden sonra ise ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin beklentilerden az artmasıyla dolar 2,8260'a kadar gevşedi.

Piyasaların odağındaki diğer konular ise ABD ve Japonya merkez bankalarının yarınki faiz toplantı kararları olacak.

DOLARDA YÖN AŞAĞI MI, YUKARI MI?

İntegral Menkul Değerler

Haberin Devamı

TCMB, 2016 yılının ikinci enflasyon raporunu yayınladı ve Lira'nın değerlenmesine destekleyici oldu. Bugün, sabah saatlerinde TCMB başkanı Murat Çetinkaya'nın enflasyon sunumu, yakından takip edildi. Enflasyon raporunda, dikkat çeken konu TCMB'nin enflasyon tahminleri oldu. TCMB, 2016 yılı için enflasyonda herhangi bir revizyona gitmeyerek, %7.5 olan enflasyon hedefini korudu. Enflasyonda iyileşmenin olduğuna vurgu yapıldı ve faiz indirimlerinin enflasyona bağlı olacağına da dikkat çekildi. Açıklamalarda, sadeleşme politikasında TCMB kurul üyelerinin hemfikir olduğuna dikkat çekilmesi önemli. Gelen enflasyon raporundaki ılımlı açıklamalar, Lira'nın güçlenmesini sağladı. Bugün, gelişen ülke piyasalarında da ABD Dolarına karşı bir güçlenme izliyoruz. Hindistan Rupisi ve Güney Afrika Randı dışında diğer gelişen ülke para birimlerinin ABD Doları karşısında değerlendiğini izliyoruz. GOP'lardaki seyrin etkisi de kurda aşağı yönlü baskı oluşturmuş durumda. Yarın ise gündem 21:00'da sonuçlanacak olan Fed toplantısı olacak. Piyasalar, Nisan ayı Fed toplantısından herhangi bir aksiyon beklemiyor.Ancak, Nisan ayının karar metni önemli olacaktır. Mart ayı karar metnine göre Nisan ayı söylemlerinde nasıl bir değişikliğe gidileceği piyasalar tarafından yakından takip ediliyor olacak.

USD/TRY paritesini teknik olarak ele alırsak, 2.8050-2.87 aralığını izlemeye devam ediyoruz. Kur, bugün içerisinde 2.8250 desteğine doğru geri çekilse bile şimdilik bu seviyeden destek aldığını izliyoruz. Eğer, bu seviyeye doğru yeniden düşüş görülürse bu durumda 2.8150-2.8250 aralığında hareketlenmeler görülebilir. Belirtmekte fayda var, kur 2.8050 desteğini kıramadığı müddetçe yukarı yönlü riskleri barındırmaya devam edebilir.

Haberin Devamı

Dirençler: 2,84-2,87-2,8880
Destekler: 2,8250-2,8190-2,8050

Diğer Döviz Haberleri