Dolar 2,23 seviyesine geriledi

Kırım referandumu öncesi artan gerginlik ve zayıf Çin verileri ile risk iştahının azalmasına paralel kur yükseldi

Bigpara Haber

Yurtdışındaki siyasi tedirginliğin etkisiyle güne 2,24`ün üzerinde başlayan Dolar/TL, açılışın ardından TL`de alımların artmasıyla 2,2340`lara indi.

Bankalararası piyasada yurtdışındaki siyasi tedirginliğin etkisiyle güne 2,24`ün üzerinde başlayan dolar/TL, açılışın ardından etkili olan alıcılı seyirle 2,2330 seviyelerine geriledi.

Dün genel olarak gelişmekte olan piyasalardaki olumlu havadan pozitif etkilenerek en düşük 2,2192`ye gerileyen dolar/TL, ABD`de açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesinin ardından yurtiçi piyasaların kapanışında 2,2330 seviyelerinden işlem görüyordu.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bugün güne bankalararası piyasada hafta sonu Kırım`da yapılacak referandumun tedirginliği ile yukarı yönlü hareketle başlayan dolar/TL en yüksek 2,2431`i görse de 2,24`ün üzerinde tutunamadı. Dolar/TL şu dakikalarda 2,2330 - 2,2360 seviyelerinde dengelenirken, en yüksek 3,1105 seviyelerini gören avro/TL ise şu dakikalarda 3,0970`den alıcı buluyor.

Analistler, hafta sonu Kırım`da yapılacak referandumla ilgili endişelerin risk iştahını azalttığını, Çin`de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalmasının da gelişmekte olan ülke piyasalarını olumsuz etkilediğini belirterek, bugün yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın (TCMB) mart ayı beklenti anketi ve yurtdışında ise ABD`de ÜFE ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini ifade ediyor.

Analistler, dolar/TL`de 2,2260 seviyesinin önemli destek olacağını ve 2,24`ün ise direnç olarak takip edileceğini kaydediyor.

Diğer Döviz Haberleri