Dolar 1.44`e indi

Bigpara Haber
ABD Merkez Bankası`nın faiz artırımlarına ara vermesi Türk piyasalarına beklenenin de üzerinde sürpriz para girişi sağladı. Dolar 1.44 YTL`ye gerilerken, borsa yüzde 2.8 arttı. Bono faizi ise % 19.8`de çakılı kaldı


Faiz molası doları 1.44`e çekti

ABD Merkez Bankası`nın faiz artırımlarına ara vermesi Türk piyasalarına beklenenin de üzerinde sürpriz para girişi sağladı. Dolar 1.44 YTL`ye gerilerken, borsa yüzde 2.8 arttı. Bono faizi ise % 19.8`de çakılı kaldı.

ABD Merkez Bankası Fed, enflasyonu dizginlemek adına 2 yıldır sürdürdüğü faiz artırımların ilk kez ara verdi. Bu karara en çok gelişmekte olan ülkeleri sevindi. Faiz molası Temmuz sonundan bu yana piyasalarda yaşanan `bahar` havasını adeta taçlandırdı. Dün dolar kuru 1.44 YTL`ye kadar gevşedi. ABD`de faiz artırımlarına ara verileceği beklentisi nedeniyle YTL son 1 haftada 1.50`den gevşeyerek yüzde 4 değer kazandı. Faiz ise 19.79`dan günü tamamladı. Gelişmelerin döviz piyasasına ve borsaya yansıdığı gibi faiz piyasasına doğrudan etki etmemesi ise yabancıların Merkez Bankası`ndan yıl sonuna kadar en 1 puanlık faiz artırımı beklentisine bağlandı. Dünya piyasalarının beklentisi doğrultusundaki bu karar başta ABD olmak üzere Güney Amerika ülkelerinin borsalarında önceki gün kar satışlarına neden oldu. Ancak dün Türkiye`de dahil olmak üzere neredeyse tüm gelişen ülke borsaları günü yükselişle tamamladı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, ilk seans yaşadığı dalgalanmanın ardından ikinci seans gelen kuvvetli alımlarla 37 bin puanın üzerine çıktı.

HER

Diğer Genel Haberleri