Dolar 11 ayın zirvesinde tırmandı!

Bigpara Haber

ABD doları özel sektör istihdam verilerinin etkisiyle yükselişe geçti.


Bloomberg Amerikan Doları Endeksi, ABD`den gelen Kasım ayı özel sektör istihdam verilerinin beklentilerin üstünde çıkmasıyla 11 haftanın zirvesine yaklaştı.


Hükümetin 6 Aralık`ta açıklayacağı, ekonomik iyileşme ve tahvil alımı azaltımı sinyalleri veren aylık tarım dışı istihdam verisi öncesinde, ABD doları diğer büyük para birimleri karşısında ralli yaptı. Avustralya doları, ekonominin üçüncü çeyrekte beklentilerin altında büyümesinin ardından üç ayın en düşük seviyesine düştü. Kanada doları, merkez bankasının bugünkü politika kararı öncesinde üç yılın en zayıf seviyesine geriledi.


New York merkezli Societe Generale SA`nın yetkilisi Sebastien Galy, İstihdamdaki şaşırtıcı oranda güçlü veriler doları yukarı çıkardı, diye belirtti.

Haberin Devamı

Bloomberg Dolar Endeksi, dün 13 Eylül`den beri en yüksek seviye olan 1,025.36`yı görmesinin ardından bugün yüzde 0.1 artışla 1,022.15 olarak kaydedildi.


Dolar yene karşı 23 Mayıs`tan beri en yüksek seviye olan 103.38`e çıkmasının ardından yüzde 0.1 düşüşle 102.41`e geriledi. Euro-yen paritesi 139.20 oldu.

Diğer Döviz Haberleri