Dolar 1 milyon 282 bin lira

Döviz piyasasında talepli seyrini devam ettiren doların, yükselişini önlemek amacıyla Merkez Bankası döviz satış ihalesi açtı

Bigpara Haber
FP’nin kapatılma davasının tedirginliğini taşıyan piyasalarda dengesiz ve yükseliş eğilimli seyir devam etmekte. Tahvil-bono piyasasında dün oranlar yüzde 80 seviyelerini aşarken, döviz cephesi de gün boyunca talepli seyrini devam ettirdi. Merkez Bankası dolara olan talebi kesmek amacıyla gün içerisinde iki kez döviz satış ihalesi düzenledi.

FP’nin erteleme talebinin reddedilmesinin yaşanan tedirginliği artırdığını dile getiren Bankacılar, özellikle dövizdeki sürekli yükseliş hareketinin piyasalardaki olumsuz beklentileri artırdığına dikkat çekiyorlar. Bankacılar, siyasi cephede IMF’e söz verilen yasaların TBMM’den geçmesine rağmen bunların, FP Davası’nın gölgesinde kaldığını belirtiyorlar. Faiz seviyesinin ancak davadan sonra yön belirleyebileceğini dile getiren Bankacılar, bir başka beklentinin de Telekom Yönetim Kurulu’nun belirlenmesi olduğunu bildirdiler.

Bono piyasasında ise yükseliş eğiliminin devam ettiği görülüyor. Dünü yüzde 79.81 bileşik seviyelerinden kapayan 6 Mart 2002 vadeli bono, şu sıralarda yüzde 81.25 seviyelerinde bulunuyor. Piyasanın diğer aktif kağıtlarından olan 26 Eylül 2001 vadeli bono ise yüzde 81.24 seviyelerinde.

Döviz piyasasında, talepli seyrini devam ettiren dolar, güne1 milyon 272 bin liradan başladı. Dolara olan talebi kesmek amacıyla Merkez Bankası şu sıralar döviz satış ihalesi düzenliyor. Serbest piyasada dolar şu an 1 milyon 280 bin liradan alış görürken, 1 milyon 282 bin liradan da satış görüyor. (tradecnet.com)

Diğer Genel Haberleri