Doktor Kıyamet: Büyük bir kriz patlak verebilir

Faber, yakın zamanda 2008 yılında patlak veren küresel ekonomik krizden daha büyüğünün yaşanmasından endişe ettiğini dile getirdi

Bigpara Haber



Ünlü yatırım danışmanı Marc Faber ABD`de kredilerin 2007`ye göre yüzde 30 büyüdüğünü ancak ekonomik toparlanmanın bu kadar hızlı olmadığını belirterek 2008`den daha kötü bir krizin yakında olduğunu belirtti

.

ABD borsaları rekor seviyesini zorlarken bir kriz uyarısı da ünlü yatırımcı Marc Faber`den geldi. The Gloom,Boom & Doom Report kurucusu Marc Faber 2008 krizinin daha kötü krizleri için öncü olacağını belirtti.

Argümanını ABD`de büyüyen borç stoku ve kredilere dayandıran Marc Faber ABD`de şirket, hükümet ve tüketici borçlarını da içeren toplam kredilerin 2007 yılına göre yüzde 30 arttığını buna karşılık Amerikan ekonomisinin bu hıza ayak uyduracak ölçüde büyümediğini söyledi.

`EN ÇEKİCİ YATIRIM ARACI NAKİT`

ABD`li CNBC televizyonuna konuşan Faber ABD`de hisselerin tamamen fiyatlandığını, tahvillerin ise oldukça pahalı olduğunu belirtirken "Önümüzdeki altı ayda en çekici araç nakit olacak" yorumunda bulundu.

Faber aynı zamanda Ukrayna`daki kriz ile yükselen jeopolitik riskin finansal piyasalar için negatif olacağını söyledi.

Diğer Genel Haberleri