Doğuş Grubu, Hosta`yla Flört Ediyor

Bigpara Haber


Doğus Grubu, içine girdiği mali krizi atlatmakta zorlanan Hosta Marketler zinciri ile Ortaklık kurmak için flört yapıyor.

Bir yılı aşkın süredir mali krizden çıkmaya çalışan Hosta Marketler Zinciri, çıkış yolunu ortaklıkta buldu. TANSAŞ`taki ortaklığı ile perakende satış sektöründe kendisini gösteren Garanti Bankası`nın da sahibi olan Doğuş holding`in, bir süreden bu yana Hosta Marketler zinciri ile ortaklık kurmak için görüşme yaptığı belirtildi. Görüşmelerin `flört düzeyinde olduğu ve sonuç almanın zaman alacağı belirtilirken, görüşmelerde gündeme gelen en önemli konunun hisse dağılımı ve yönetim hakkı olduğu kaydedildi.

Fethullah Gülen`in yakın çevresinde yer alan Verdal Hosta`nın sahibi olduğu Hosta Marketler Zinciri`nde Ankara`da Eryaman merkez olmak üzere Keçiören, Dışkapı ve Polatlı`da toplam 4 süpermarket yer alıyor. Kayseri`de de bir süpermarketin temelinin atıldığı öğrenildi.

Hosta`ya Amerikalı ortak

Bir yandan Doğus Grubu ile flörtünü sürdüren Hosta`nın, öte yandan Amerika`da tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir şirketle ortaklık kurmak için mutabık kaldığı belirtildi. Amerikalı ortağın, öncelikle Hosta şirketler zinciri içinde yer alan 6 şirketten birine yüzde 25 hisse ile ortak olacağı, izleyen yıllarda tüm şirketleri kapsayacak biçimde ortaklığı genişletmeyi hedeflediği ifade edildi.

Daha çok süpermarketlerle ilgilenen Amerikalı şirketin, yüzde 25 ortaklık için en az 8 en fazla 12 milyon dolarlık bir kaynak aktarmasının öngörüldüğü belirtildi. Görüşmelerin Ankara ayağının sonuçlandığı, Amerika ayağından gelecek yanıtın beklendiği kaydedildi. Ortaklıkla ilgili prosedürün en geç 2 hafta içinde netlik kazanması bekleniyor.(ANKA)

Diğer Girişim Haberleri