Doğuş bir marina inşa etti, bin pişman oldu

Bigpara Haber
Lüks yat marinası D-Marin`i 30 milyon dolara mal eden Doğuş Grubu, bürokrasi ve yüksek maliyet nedeniyle üstlendiği diğer 4 marinayı yapmayacak

Bodrum Turgutreis`te 30 milyon dolar harcayarak marina yapan Doğuş Grubu, 23 yıl işleteceği için kar edemeyeceğini hesaplayarak, yapımını üstlendiği diğer 4 marinayı tamamlamaktan vazgeçti. Grubun yaptığı hesaplara göre, 30 milyon dolarlık yatırım ancak 10 yılda geri dönebiliyor. Paranın alternatif maliyeti de düşünüldüğünde grup işletme süresi az olduğu için yatırımdan hemen hemen hiç kar edemiyor.

Doğuş Grubu, marinayı 1998 yılında Hırvatistan`ın, uzun süren savaş nedeniyle pazarını kaybettiğini görerek cazip olacağını düşünerek yap-işlet-devret yoluyla, 25 yıllığına kiraladı. Ancak bürokrasinin uzun sürmesi nedeniyle inşaata ancak 5 yıl sonra başlayabildi. Oysa marina Turizm Bakanlığı`ndan özelleştirme yoluyla alınsaydı 49 yıl işletilebilecekti.

Doğuş Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Altan, yatırım maliyeti yüksek marinaların ancak büyük grupların turizme hizmet için yapabileceğini de kaydederek Çünkü marina yatırımı hem bürokrasi nedeniyle hem de yatırım maliyeti yüksek olduğu için hiç rantabıl değil diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri