Dikkat, Patron e-mailleri Okuyor!

Bigpara Haber


İngiltere’de işverenlerin, çalışanların telefonlarını dinlemesi ve e-maillerini okuması yasalaştı

İngiltere’de işverenlere, çalışanların e - maillerini, internet aktivitelerini ve telefon konuşmalarını izleme yetkisi veren düzenleme dün yürürlüğe girdi.

Araştırma Yetkisi Kanunu’nun yeni düzenlemesine göre patronlar, izin istemeden veya birçok neden sıralamalarına gerek olmadan çalışanlarının her hareketini gözlem altında tutabilecek.

Hükümet yetkilileri, düzenlemenin şirketlerin yeni iletişim teknolojisine daha çabuk adapte olmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti. Yetkililer, işverenlerin mahremiyet ve gözetim arasındaki dengeyi iyi kurması gerektiğini söyleyerek kötü niyetli patronların bu kuralı çiğneyebileceği şüphelerinin devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan başını sendikaların çektiği yasa karşıtları, düzenlemenin “insan haklarıöna ve başkalarının e - maillerinin izinsiz okunması halinde yüklü tazminat ödenmesini öngören “Veri Koruma Yasasıöna aykırı olduğunu belirtiyor.

İşçilerin her saniye izlenme stresi yaşamadan da çalışma hakkı olduğunu belirten karşıtlar, insan haklarına ve özel hayata gösterilen saygının artacağı yerde yeni kontrol mekanizmalarının oluşturulduğunu ifade ediyor.(MİLLİYET)

Diğer Genel Haberleri