Dikkat edin, canınız yanabilir

Bigpara Haber
Spekülatif hareket edenleri uyaran Derviş, `Bana sorarsanız tavsiye etmem` dedi.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, kurda spekülatif hareket içinde olanları uyarırken, aksi halde `canlarının yanabileceğini` söylediği öğrenildi.

Derviş, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyeleriyle dün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre Bakan Derviş toplantıda ise asli işi kurla ilgili olmayan, dış ticaret ve reel sektörde üretimle uğraşan kuruluşların, kur üzerinde pozisyon alarak ek gelir sağlamaya çalışmalarının riskli olduğunu vurguladı. Derviş, kurda spekülatif hareket içinde olanlara dönük, `Riske girmek isterseniz, istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Ama canınız yanabilir. Bana sorarsanız tavsiye etmem` dedi.

TÜGİAD üyelerinin nasıl finansman kaynağı sağlayacaklarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Derviş`in, kamu bankalarının sisteme 2-3 hafta içinde, özel bankaların da 2-3 ay içinde girmeye başlayacağını söylediği öğrenildi.

TÜGİAD üyelerinin, `Siz gittikten sonra ne olur` şeklindeki sorusuna karşılık ise Derviş`in, `Bu şahsıma bağlı değil, artık sistem yerine oturmaya başlıyor` yanıtını verdiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre Derviş toplantıda ayrıca, politik ve sosyal yapının, teknolojik, iletişim, finansal yapının gerisinde kaldığını söylerken, bunun da önemli temel sorunlardan biri olduğunu vurguladı.

Diğer Ekonomi Haberleri