Dikey Makine üretim kabiliyetini artırdı

Dikey Makine, bu yıl taşındığı Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim kabiliyetini artırdı.

Bigpara Haber

kobiden.com'dan Ahmet Usman'ın haberine göre; Dikey Makine, bu yıl taşındığı Kemalpaşa OSB'deki yeni tesisiyle üretim kabiliyetini artırdı. Ar-Ge tabanlı ve gelişime açık üretim yapıları ile otomasyon ve performans yönüyle kabul görmüş, polietilen coex ve mono film ekstruderleri, gravimetrik dozajlama ünitelerinin Türkiye'deki ilk ve tek üretisi olduklarını belirten Dikey Makine Genel Müdürü Lütfü Büyükkasap, "Kargo zarfı, çocuk bezi ve hijyen peti ambalajı, tavuk-ekmek torbası gibi ürünlerin imalatında kullanılan wicket istiflemeli torba kesme makinesi de üretiyoruz. Bu yönde üretim yapan dünya firmaları ile rekabet içindeyiz" dedi.
 
Makine sektörü için çok genç bir firma olduklarını vurgulayan Büyükkasap, "2014'te üretim miktarını ve ciromuzu 2 kat arttırdık. İhracat bağlantılarımız da bu doğrultuda gelişti. Bu yıl Kemalpaşa OSB'deki yeni fabrika alanımızda, üretim imkanımız ve kabiliyetimizin artmasıyla birlikte, önümüzdeki yıllar için hedef ve beklentilerimiz de arttı" diye konuştu.
 
Büyükkasap, mevcut makine parkını yeni fabrikaya taşıdıktan sonra yılın ilk yarısında yeni bir CNC Dik Torna yatırımı yaptıklarını, bu makine ile 3 ve 5 katmanlı büyük çap Coex Ekstruder kafalarının tamamını kendi bünyelerinde üretmeye başladıklarını dile getirdi. Artık makinalarının tamamını kendi fabrikalarında üreteceklerini ve bu sayede kalite kontrolü ve zaman yönetimi açısından ciddi mesafe almış olacaklarını vurgulayan Büyükkasap, "Bu yıl sonuna kadar 1 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız. 2016'da ise öncelikle üretim alanımızın genişletilmesi ve test çalışmaları yapabileceğimiz bölüm oluşturulması ile ilgili yatırım planlarımız var" dedi.

YENİ TESİS İHRACAT ÇALIŞMALARINI DA ARTTIRDI

Haberin Devamı

Büyükkasap, yeni fabrika ve tezgah yatırımları ile yurtdışı satışlarında da önemli artışlar olduğunu kaydederek," Özellikle yurtdışı fuar katılımları ve diğer çalışmalarımızla, 2016 yılı hedeflerimizi çok daha yukarıda tutuyoruz. Polietilen film sektörüne yönelik ürettiğimiz coex ve mono ekstruderler kalite ve performansın yanı sıra enerji tasarrufu ve otomasyonel özellikleriyle de Avrupa standartlarında KOBİ'lerin yatırımından kaçındıkları ekstruderleri üretiyoruz. Muadillerine kıyasla oldukça ekonomik fiyatlarla sektörümüzün kullanımına sunduğumuz bu makinaların, daha hızlı satış sonrası servis hizmeti veren yerli bir üreticisi bulunuyor" diye konuştu.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri