dıger Ozel Durum Acıklamaları Tıre Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu Ve Kagit Sanayii A.s. Ile Ilgili Olarak Sermaye Piyasasi Kuru

Bigpara Haber
"Kurulumuzca, Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu ve Kagit Sanayii A.S.`nin (Sirket) sermayesini temsil eden paylarin % 24.93`unun Buyuk Britanya menseili "Highland and Universal Securities Ltd." (HUS) ve "Highland and Unuversal Investment Ltd." (HUI); % 24. 21`inin Yildiz Holding A.S., Ulker Gida Sanayi ve Ticaret A.S., Farmamak Ambalaj Maddeleri ve Ambalaj Makinalari Sanayi ve Ticaret A.S. ve Istanbul Gida Dis Ticaret A.S., (Ulker Grubu Sirketleri) tarafindan iktisap edilmesi ve Sirket`in 18.07.1999 tarihinde yapilan 1998 yilina ait olagan genel kurul toplantisinda gerceklesen yonetim degisikligi neticesinde, adi gecen sirketler icin munferiden veya birlikte, Kurulumuzun Seri: IV, No: 8 Halka Acik Anonim Ortakliklar Genel Kurullarinda Vekaleten Oy Kullanilmasina ve Cagri Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasina Iliskin Esaslar Tebligi (Seri: IV, No: 8 Tebligi) uyarinca, Sirket`in diger ortaklarinin sahip oldugu hisse senetlerini satin almak uzere cagrida bulunma yukumlulugunun ortaya cikip cikmadigi hususu incelenmistir.
Sozkonusu inceleme sonuclarinin Kurulumuzun 21.03.2000 tarihli toplantisinda gorusulmesi sonucunda; Seri: IV, No: 8 Tebligimizin 17. maddesi uyarinca, HUS ve HUI sirketleri ile Ulker Grubu Sirketlerine, Sirket`in diger ortaklarina ait hisse senetlerini, 1.000 TL nominal degerli her bir pay icin cagrinin baslayacagi gunden bir onceki is gunu Turkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi tarafindan belirlenerek Resmi Gazete`de ilan edilen doviz alis kuru dikkate alinarak, 0,0095 ABD Dolari`nin Turk Lirasi karsiligi uzerinden cagrida bulunmak suretiyle satin alma yukumlulugu getirilmesine karar verilmistir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri