dıger Ozel Durum Acıklamaları Eregl Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin 27.03.2000 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
25.03.2000 tarihli Finansal Forum Gazetesinde "Erdemir`e Vergi Soku" basligiyla yer alan habere iliskin olarak, ortaklarimizin ve yatirimcilarimizin bilgilendirilmeleri bakimindan asagidaki aciklamanin yapilmasi gerekli gorulmustur.
Erdemir`in ABD`ye yapmis oldugu ihracat, 1999 yili toplam satisinin % 1,6`si, 1999 yili toplam ihracatinin ise % 10`u oranindadir.
Diger taraftan, anti-damping sorusturmasina konu olan soguk haddelenmis urunler acisindan bakildiginda ihracatimizin buyuk cogunlugu kalite, talep ve navlun avantaji nedeniyle AB ulkelerine ve diger ulkelere yonelmistir. Bu genel gorunum icinde Sirketimizin ihracat bakimindan Pazar bulamama veya ABD pazarini kaybetme gibi bir kaygisi bulunmamaktadir. Dolayisiyla, bu sorusturmanin Sirketimizin faaliyetlerini etkilemesi sozkonusu degildir.
Sorusturmayi yapan Ulusal Ticaret Komisyonu, (ITC) yuksek damping orani tespit edilen ve miktar olarak daha fazla ihracat yapan Arjantin, Brezilya, Rusya, Japonya, Tayland ve G. Afrika ulkeleri icin sorusturmaya gerek olmadigina dair karar vermistir. Bu karar paralelinde Turkiye`nin de dahil oldugu ihracatlari daha az ve damping oranlari daha dusuk tespit edilmis olan 2. Grup Cin, Endonezya, Slovakya, Tayvan ve Venezuella gibi ulkeler icin de ABD Ekonomisine zarar vermedikleri veya zarar tehdidi olusturmadiklari seklinde bir kararin 27 Nisan`da verilmesi beklenmektedir.
Beklentilerimiz paralelinde bir kararin cikmasi durumunda Sirketimizce bir sorun kalmayacak, cikmamasi durumunda ise ABD`ne bundan boyle soguk haddelenmis urun ihracati yapilmasi durumunda % 32,91 oranindaki verginin odenmesi gerekecektir."(IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri