dıger Ozel Durum Acıklamaları Bryat Borusan Yatirim Ve Pazarlama A.s.`nin 20.01.2000 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Istiraklerimizden Borusan Ihracat Ithalat ve Dagitim A.S. yapmis oldugu olaganustu genel kurulunda sermayesini 330 milyar TL`ndan 1.365 milyar TL`na yukseltmis ve unvanini Borusan Lojistik Dagitim Depolama Tasimacilik ve Ticaret A.S. olarak degistirmistir.
Bu olusum 16 Aralik 1999 tarihinde bildirdigimiz ozel durum aciklama formunda belirtildigi gibi "Entegre Lojistik" faaliyetinin butunlugunu saglamak, isletmeye tabi yonetimsel kaynaklari, donanim ve sabit kiymetleri tek bir cati altinda toplamak amaciyla yurutulen organizasyol yapi degisikliginin son asamasidir.
Arttirilan 1.035 milyar TL Boru Nakliyat ve Ticaret A.S.`ne ait olup Turk Ticaret Kanunu`nun 451. Maddesi ve ilgili hukumlerine gore, devir alinarak birlesme suretiyle karsilanmistir. Arttirilan sermaye karsiligi hisseler devir olunan sirket ortaklarina hisseleri oraninda dagitilacaktir. Buna gore 56.139 milyon TL olan istirak tutarimiz 246.706.555.000,-TL`na yukselmistir.
Sahip oldugumuz Borusan Ihracat Ithalat ve Dagitim A.S.`ndeki % 17.01 oranindaki istirak payimiz ile Boru Nakliyat ve Ticaret A. S.`ndeki % 19.09 oranindaki istirak payimiz Borusan Lojistik Dagitim Depolama Tasimacilik ve Ticaret A.S.`nde birlestirilmis ve sozkonusu sirketteki istirak oranimiz % 18.07 olmustur." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri