Dick Cheney, savaş hiç bitmeyebilir

Bigpara Haber
ABD, 11 Eylül saldırılarının sorumlusu, terörist Usame Bin Ladin ve örgütü El Kaide`yi ölü ya da diri ele geçirmek için istihbarat ve askeri birimlerini tetikte bekletirken, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, bu savaşın, kendi hayatı boyunca bitmeyebileceğini söyledi.

The Washington Post gazetesi, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile yapılan bir röportajı yayınladığı haberinde, başka kaynaklara dayandırarak, ABD Başkanı George Walker Bush`un, Bin Ladin`in öldürülmesi emrini geçen ay imzaladığını da duyurdu.

ABD`nin eski Başkanı Gerald Ford döneminden bu yana, bütün başkanlar, Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA`in gizli operasyonlarla suikastlar düzenlemesini yasaklıyorlardı. Ancak, 11 Eylül`ün büyük terör vurgunundan sonra tüm gücünü teröristleri yakalamaya adayan ABD yönetimi, arkasına aldığı uluslararası destek ve halk desteğiyle, ilk kez Bin Ladin ve adamlarının öldürülmesine imkan tanıdı.

ABD, kısa süre önce, insansız uçaklarını da silahlarla donattı. Washington Post, bu silahların, sırf Bin Ladin`i öldürmek için geliştirildiğini kaydetti. Bunun dışında, Afganistan`a komşu ülkelerde bekleyen Amerikan komandoları, Bin Ladin`in yeri tespit edildiğinde büyük bir hızla hedefe hareketlenmek üzere hazır bulunuyor.

Amerikalı yetkili, Eldivenleri çıkardık. Başkan, CIA`e, ne gerekiyorsa yapılması için yeşil ışık yaktı. 11 Eylül`den önce düşünülemez olan öldürücü operasyonlar şimdi yolda dedi.

Diğer Genel Haberleri