Devletten ARGE`ye büyük destek

İşletmelerin masraflarını devlet karşılayacak

Bigpara Haber

Firma, projesi için üniversite ile çalışırsa masrafın %75`ini devlet verecek. Teknolojik sorunlarını çözmek için üniversitelerin kapısını çalan işletmelerin masraflarını devlet karşılayacak.

 

Şirketlerin Ar-Ge yoluyla çözülebilecek ihtiyaçlarını ülkedeki bir üniversite ile işbirliği yaparak gidermesi için başlatılan San-Tez projesinde başvurular 16 Eylül 2013 tarihinde sona eriyor. Projelerin masraflannın yüzde 75`i Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacak. San-Tez destekleri için 50 milyon TL`lik bütçe ayrıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Balom Nihat Ergün, Bakanlık tarafından destek verilen projelere; projenin sonuçlandınlmasından sonra Tanıtım-Pazarlama ve Yatırım Desteği verileceğini de açıkladı.

Ergün sözlerini şöyle devam ettirdi: Teknolojik Ürünlerin Tanıtım ve Pazarlanması Programına müracaatlar alınmaya başlanmış olup, firmalara program kapsamında yurt dışı tanıtım-pazarlama etkinlikleri için 50.000 TL, yurt içi tanıtım-pazarlama etkinlikleri için 25.000 TL olmak üzere toplam 75.000 TL destek verilecektir. Yatırım Destek Programı ile de 3 milyon 500 bin liraya kadar makine-donanıma hibe destek ve banka kredi faiz desteği verilmesi de firmalar için düşünülmektedir.

Diğer Teşvik Haberleri