Devlerin Bitcoin kabul etmesi ne anlama geliyor?

Bitcoin, büyük firmalar tarafından kabul edilmeye başlandıkça, dijital paranın sirkülasyonu da o kadar fazla artacaktır

Bigpara Haber

 

Bitcoin, artan fiyatıyla yatırımcı ve yeni kullanıcılar çekmeye başladıktan bir süre sonra, herkesin kafasında “Bitcoinleri Nasıl Harcayacağım?” sorusu oluşmaya başlamıştı. Fakat bir süre sonra, e-ticaret devleri, kullanıcıların yoğun taleplerine cevap vererek, Bitcoin ile ödeme seçeneklerini entegre ettiler. Bu da kafalardaki soru işaretlerinin biraz daha azalmasını yardımcı oldu.



Bitcoin, büyük firmalar tarafından kabul edilmeye başlandıkça, dijital paranın sirkülasyonu da o kadar fazla artacaktır. Aslında bu da piyasalardaki dalgalı kurun daha stabil hâle gelmesine ve Bitcoin fiyatının oluşturduğu riskin en aza indirgenmesinde yardımcı olacaktır.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Son olarak Bitcoin ödemesi kabul eden 1-800-Flowers.com ve Newegg gibi e-ticaret devlerinin ve online seyahat acentası Expedia’nın, Bitcoin’deki sirkülasyonun sağlanması adına çok büyük katkılar sağlayacağını söyleyebiliriz. Daha önce Bitcoin ile ödeme kabul eden Overstock.com ve TigerDirect’in, ekosisteme çok büyük katkılar sağladığını da gördük. Bu gibi dev şirketler, çok geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet etmenin bir sonucu olarak çok yüksek miktarlarda günlük işlem gerçekleştirmektedirler. Hizmetlerin ve ürünlerin bu şirketlerden Bitcoin ödemesi ile sağlanması, Bitcoin kullanımını daha da artıracak etkiler yaratacaktır.

BitPay ve Coinbase gibi, şirketlere Bitcoin ile ödeme kabul etme imkanı sunan hizmetlerin ortaya çıkması ile birlikte, bir çok firma ödeme seçeneklerine Bitcoin’i ekledi. Bu hizmetlerden BitPay, günlük Bitcoin ile günlük 1 milyon dolarlık işlem yapılmasına olanak sağlıyor[1] ve bu miktar Bitcoin ile ödeme kabul eden işletmeler arttıkça da artış gösteriyor.

Dünyanın pek çok yerinde kullanılan, çevrimiçi ödemelerde hızlı ve güvenli işlemler yapılmasına olanak sağlayan Bitcoin; ödemelerde sıkça tercih bir dijital para birimi olarak kabul gördükçe, piyasadaki sirkülasyon daha da artacak ve fiyattaki riskler adım adım giderilecektir.

Referans: [1] http://newsbtc.com/2014/05/27/bitpay-processing-one-million-per-day-bitcoin-payments/

Diğer Gündem Haberleri