Devekuşu Kazandırıyor

Bigpara Haber
Konya`nın Çumra ilçesinde yetiştirilip piyasaya çıkarılan devekuşlarının tanesine 2 bin dolar, yumurtasına ise 100 dolar fiyat biçildi. Çiftliğin ortaklarından Sami Ateşman, yaptığı açıklamada, iki ay önce 4`ü Türk biri Belçikalı 5 ortak tarafından kurulan çiftliğe, yurtdışından 62 damızlık getirterek işe başladıklarını söyledi.
İki ayda kesime hazır hale gelen devekuşları için ilanla müşteri aradıklarını belirten Ateşman, müşterilerle 25 devekuşunun satışı konusunda anlaşmaya varıldığını anlattı. Bir devekuşunun fiyatının 2 bin dolar, yumurtasının tanesinin ise 100 dolar olduğunu yineleyen Ateşman, üretim planlamasını, piyasa şartlarını gözönünde bulundurarak yapacaklarını kaydetti.


BİRAZ PAHALI;

Devekuşunun etinin son derece lezzetli olduğunu, ancak yeterince bilinmediğini ifade eden Ateşman, devekuşunun kamuoyu tarafından benimsenmesi için, aralarında Konya`nın da bulunduğu bazı yerleşim birimlerinde reyonlar açacaklarını aktardı. Devekuşunun kesime gelmesi için bir yılın yettiğini, üstelik ekonomik olduklarını anlatan Ateşman, ``Bir devekuşundan 45-50 kilo et alınıyor. Etinin kilosu ise 20 milyon lirayı buluyor. Bu rakam gözönünde bulundurulduğunda, şimdilik ekonomik durumu iyi olanlara hitap ediyoruz`` diye konuştu. Ateşman, devekuşu yumurtasının 1.5-2 kilo geldiğini, derisinin ise timsah derisini aratmadığını sözlerine ekledi. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Girişim Haberleri