Dev şirket Bitcoin kabul edecek

Showroomprive.com ödeme hizmetleri için Bitcoin'ı kabul edecek

Bigpara Haber



Avrupa’nın en büyük online satış devlerinden biri Showroomprive.com, geçtiğimiz günlerde Bitcoin kabulüne başlayacağını duyurdu. Paris merkezli şirket ödeme hizmetleri için servis sağlayıcısı Paymium ile anlaşma sağladı.


2006 yılında kurulan ve 600 personeli bulunan Showroomprive, müşterilerine geniş bir yelpazede; giyim, moda ürünleri ve kozmetik gibi ürünler sunuyor. Şirketin 2013 yılı gelirinin ise 350 milyon Euro olduğu bildiriliyor.

Paymium CEO’su Gonzague Grandval, bu anlaşmayı memnuniyetle kabul ettiklerini ve Showroomprive gibi prestijli bir şirketin Bitcoin kabul etmesinin kripto para sistemine olumlu etkileri olacağını vurguluyor.

Showroomprive yöneticisi Thierry Petit ise, yeni ödeme teknolojilerine kayıtsız kalamayacaklarını ve müşteri memnuniyeti için Bitcoin kabulüne başladıklarını ifade ediyor. Şu an için şirketin Fransa ve Hollanda web sitelerinde Bitcoin kabul edilmeye başlandığını, İspanya, İtalya, İngiltere, Belçika ve Polanya’da ise önümüzdeki haftalarda sistemin devreye gireceğini belirtiyor.

Bu gelişmeyle birlikte Showroomprive Avrupa’da Bitcoin kabulüne başlayan en büyük şirket oldu.

Diğer Gündem Haberleri