Deutsche Bank zamanla yarışıyor

Para cezasını azaltmak için ABD'li makamlarla görüşen Deutsche Bank zamanla yarışıyor.

Bigpara Haber

Geçmiş yıllarda usülsüz şekilde sattığı menkul kıymetler nedeniyle 14 milyar dolar para cezasına çarptırılan Deutsche Bank tüm gücünü cezanın hafifletilmesi için ABD'li makamlarla gelecek ayki başkanlık seçimleri öncesinde anlaşabilmek için harcıyor.

Almanya'nın en büyük bankası olan Deutsche Bank'ın hisseleri, bu yüklü para cezasını yaratacağı mali yük nedeniyle tarihinde gördüğü en düşük seviyeye inerken, bankanın mali sağlığına olan güvenin tekrar tesis edilmesi için para cezasının azaltılması gerekiyor.

Deutsche Bank, basında Cuma günü yer alan haberlere göre 5.4 milyar dolar karşılığında suçlamalardan vazgeçilmesi için ABD Adalet Bakanlığı ile görüşme yürütüyor. Cuma günü hisselerin yüzde 6 yükselmesine yol açan haberler taraflarca teyit edilmedi.

Haberin Devamı

Wall Street Journal gazetesinde Pazar günü yayımlanan haberde bankayla ABD'li makamlar arasında görüşmelerin sürdüğü, ancak tarafların yöneticilerine gönderilecek bir anlaşmaya henüz ulaşılmadığı belirildi.

ABD'li rakipleri JPMorgan ve Citigroup'tan çok daha küçük bir banka olmasına karşılık Deutsche Bank'ın dünyanın belli başlı finans grupları ile çok sıkı ilişkileri bulunuyor.

Uluslararası Para Fonu tarafından yayımlanan bir raporda, Deutsche Bank'ın küresel finans sistemi için diğer tüm bankalardan daha büyük bir tehlike oluşturabileceği belirtilmişti.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre bankanın üst düzey yöneticileri bu hafta yıllık IMF toplantıları için Washington'da bulunacak CEO John Cryan'a eşlik edecek ve ABD'li makamlarla görüşecek.

Haberin Devamı

Deutsche Bank da tıpkı müşterilerine usülsüz şekilde konut kredisine dayalı menkul kıymet satmakla suçlanan rakipleri Credit Suisse ve Barclays gibi ABD yönetimi değişmeden önce anlaşma sağlamak istiyor.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak seçimler olası bir anlaşmanın gecikmesine neden olabilir.

Diğer Ekonomi Haberleri