Deterjan Sanayii AB`ye Hazırlanıyor

Bigpara Haber
Sabun ve Deterjan Sanayicileri Derneği (SDSD) Başkanı Mutki Aksoy, deterjan sektör ve örgütlerinin Avrupa Birliği`ne (AB) uyum sürecinde son derece aktif olmaları gerektiğini belirterek ``Sektörlerin uyumaması lazım`` dedi. ``2.Sabun, Deterjan ve Yardımcı Maddeler Sanayi Kongre ve Sergisi``nde konuşan Aksoy, 8 Kasım 2000 tarihinde AB ile Türkiye arasında ``Ortaklık Belgesi``nin imzalanacağını, bu belgenin bir iyi niyet belgesi olduğunu ve bu nedenle de sene sonuna kadar bir ulusal plan hazırlanması gerektiğini savundu.


Aksoy, AB`ye uyum sürecinde meslek örgütlerinin olumlu katkıları olacağını, sektörlerin dinamik bir ortam içinde, ciddi bir çalışma sürecine girmeleri gerektiğini İfade etti. Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Başkanı Prof. Dr. Mürşit Pekin de kongrenin, sanayi, oda ve üniversitelerin işbirliğini gösterdiğini söyledi. Pekin, KMO`nın etkin faaliyetler sürdürüldüğünü kaydederek, ``Günümüzde çağdaş olmak örgütlü olmak anlamına geliyor. Bir toplum örgütlü ise tekil ve marjinal davranmayı demokratiklik ve özgünlük saymaz`` dedi.


Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Sekreteri Semihi Kitapçı, Birliği 23 meslek odasının oluşturduğu ve her türlü hizmet üretiminin yapıldığını söyledi. Küreselleşme ve tekelleşmeden söz eden Kitapçı, Dünyanın tekelci bir piyasa noktasına geldiğini, böyle bir noktada mühendislerin ulusal politika ve ulusal sanayi hamlelerine, istihdama, insanların daha iyi maddi ve manevi koşullar altında yaşamasına katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Kali Kimya Sanayi ve ACS Sabun Sanayinin sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 20 Ekim`de sona erecek olan Kongreye, 11 firma katılıyor. ¨ (FİNANSAL FORUM)

Diğer Girişim Haberleri