Derviş: Sigorta sektörü de ekonomik koşullardan etkilendi

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Kemal Derviş, sigorta sektörünün de ekonomik koşullardan olumsuz etkilendiğini, ancak tüm sektörün değil, yeni sigorta ve reasürans sözleşme yapma yetkisi kaldırılan bazı şirketlerin ödeme güçlüğü içine girdiğini bildirdi.

Derviş, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya`nın soru önergesini yanıtlarken, ekonomik krizden etkilenen sigorta sektörü konusunda bilgi verdi.

Türkiye`nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle sigorta sektörünün de doğal olarak etkilendiğini belirten Derviş, Ancak, ödeme sıkıntısı içerisine giren tüm sigorta sektörü değil, yalnızca yeni sigorta ve reasürans sözleşmesi düzenleme yetkisi kaldırılan bazı sigorta şirketleridir dedi.

Zorunlu deprem sigortası uygulamasına da değinen Derviş, uygulama kapsamında sigortayı yapmak üzere kamu tüzel kişiliğine haiz Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kurulduğunu hatırlatarak, sigorta şirketlerinin yalnızca aracılık yaptığını ifade etti.

DASK`ın olası bir deprem durumunda muhtemel yükümlülükleri ile ilgili olarak yeterli kaynağı bulunduğunu kaydeden Derviş, bu kaynakların temel olarak, toplanan prim gelirlerinden, reasürans korumasından ve hasar durumunda Dünya Bankası`nca sağlanacak finansmandan oluştuğunu bildirdi. Derviş, Bunlar içerisinde Kurum`un en büyük kaynağını, önde gelen uluslararası reasürörlerden temin edilen 850 milyon dolar tutarındaki reasürans koruması oluşturmaktadır dedi.

Diğer Genel Haberleri