Derviş baskını

Bigpara Haber
Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu`nun gündemine bomba gibi düşen `Derviş Raporu` AKŞAM`da yayınlanınca CHP`li Yüksel Çorbacıoğlu `Bu rapor girmeyecek` diye Komisyon`a baskı yapmaya çalıştı

Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu`nda Ziraat Bankası`nın trilyonluk zararı ile ilgili rapor bugün oylanıyor. 8 AKP`li 4 CHP`li üyenin yer aldığı Komisyon`da oylamaya geçilmeden önce CHP`lilerin Derviş`in isminin rapordan çıkarılmasını isteyecekleri belli oldu. Toplam 8 firmaya açılan usuzsüz kredi ile Ziraat Bankası`nın faizleriyle birlikte 140 trilyon lirayı aşan alacağına ilişkin Komisyon raporu AKŞAM`da yayınlanınca, CHP Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, uzmanların harıl harıl çalıştığı Halk Bankası Genel Müdürlüğü`ne adeta baskın düzenledi.

Çorbacıoğlu, dönemin Ziraat Bankası ile ilgili Bakanı Kemal Derviş`i, trilyonlarca liralık geri dönmeyen kredinin soruşturulmasına izin vermemekle suçlayan ve hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen raporun AKŞAM`a nasıl ulaştığını öğrenmek amacıyla adeta `cadı avı` başlattı. Uzmanlara, `Bu raporu kim sızdırdı` diye soran Çorbacıoğlu, olaya tanık olanların anlatımıyla, tartıştığı bir uzmanı da `hakkında işlem yapmak ve dava açmakla` tehdit etti. Çorbacıoğlu, uzmanlarla raporlara son şeklini vermek için odada bulunan AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz`a da şoke edici sözler söyledi.

Ucu kime dokunuyor

Çorbacıoğlu, Komisyon Üyesi AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz`a dönerek, `Bu raporun Soruşturma Komisyonu kapsamına girmesini istemiyorum` dedi. Bu sözler, günlerdir Mesut Yılmaz`dan Cumhur Ersümer`e onlarca bakan için Soruşturma Komisyonu kurulacağı haberlerini basından izleyen uzmanların gülüşmelerine neden oldu.

CHP`li Yüksel Çorbacıoğlu`nun `Rapor Soruşturma Komisyonu`na girmesin` sözlerine karşılık AKP`li Poyraz Komisyon`un görevlerini hatırlatarak `Biz böyle anlaşmamıştık, ucu kime dokunursa dokunsun, nereye varırsa varsın sonuna kadar gidilecek diye anlaşmıştık` yanıtını verdi.

Raporda neler var

Rapor, haklarında olumsuz istihbarat raporların olmasına karşın 8 firmaya açılan kredilerle Ziraat Bankası`nın 140 trilyon lirayı aşan zararına yol açıldığını belirliyor. Bu rapora dayanarak da Komisyon, banka yöneticileri hakkında soruşturma yapılmasına izin vermeyen zamanın bakanı Kemal Derviş`i suçluyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay`dan karar alarak banka yöneticileriyle ilgili `görevi kötüye kullanma, görevi ihmal ve emniyeti suiistimal` suçlarından dava açılabilmiş, ancak sanıklar 4616 sayılı Af Yasası`yla yargılanmaktan kurtulmuşlardı.


Diğer Genel Haberleri