Ders notları internette

Bigpara Haber
Yayın hayatına yeni giren internet sitelerinden www.akampus.com, içeriği ile üniversite öğrencilerinin dikkatini çekerken, ders notlarının yer aldığı bölüm ile de beğeni topluyor. Lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan sitede, diğer eğitim içerikli sitelerden farklı olarak değişik derslere ait notlar yer alıyor. İnteraktif olarak hazırlanan sayfada, isteyen öğrenciler, ellerindeki bilgileri sitede yayınlatarak diğer arkadaşları ile paylaşıyor.

Proje Sorumlusu Mehmet Canuzun, sitenin ilk olarak Boğaziçi ve Koç üniversitelerine yönelik hazırlandığını, fakat yakın bir gelecekte Türkiye’deki 72 üniversitenin ders notlarını kapsayacak şekilde düzenleneceğini bildirdi.

Ders notlarının site içerisinde yer alan Arşiv Online adlı sayfada bulunduğunu anlatan Canuzun, öğrencilerin ders geçme, puanlama ve benzeri konularda akıllarına gelebilecek sorulara yanıt bulabilecekleri Soru-Cevap, not ortalamalarını hesaplamalarında yardımcı olmayı amaçlayan GPA Hesap, öğrencilerin derslerle ilgili düşüncelerini kapsayan Yorum, okul ile ilgili önemli olayların takviminin verildiği Akademik Takvim ve ders programlarının belirtildiği Schedule adlı bölümlerin yine sitede yer aldığını kaydetti.

Amaçlarının içerik açısından çok daha doyurucu bir eğitim sitesi yapmak olduğunu ifade eden Canuzun, tüm öğrencilerin siteden istedikleri gibi yararlanabileceğini sözlerine ekledi.(HÜRRİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri