Denktaş:Rumlar önerilerimizi reddetti

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk tarafının verdiği Annan planına ilişkin değişiklik önerilerinin tamamının Rumlar tarafından reddedildiğini açıkladı

Bigpara Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Rum tarafının, müzakereler sonunda olası bir anlaşmada Rum tarafına bırakılacak toprağın ilk günden Birleşmiş Milletler (BM) kontrolüne verilmesini istediğini belirterek, ``Bu olacak şey değil`` dedi.

Cumhurbaşkanı Denktaş, müzakerelerin 6. görüşmesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Annan planında yapılmasını istedikleri değişiklikleri Rum tarafına 24 Şubat`ta verdiklerini anımsatarak, Rumların da buna karşılık bugün 20 sayfalık yeni belge verdiğini söyledi.

Bugünkü görüşmede, Rum tarafının, şu anda KKTC`nin idaresinde olan ve olası bir anlaşmada Rum tarafına bırakılması öngörülen toprakların ilk günden BM yönetimine verilmesini istediğini bildiren Denktaş, böyle bir uygulamada, o bölgelerde yaşayan Türklerin ilk günden topraklarını terk etmek durumunda kalacağını, ortada rehabilitasyon programı olmadığını kaydetti. Denktaş, böyle bir uygulamanın perişanlık olacağının altını çizerek, ``Olacak şey değil`` dedi.

Rumların, referandumda, 20 Aralık 1963`te ``Kıbrıs Cumhuriyeti`` vatandaşı olan ve onların çocuklarının oy kullanmasını istediğini, ``yerleşik`` olarak niteledikleri Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının oy kullanmasına karşı çıktığını bildiren Denktaş, kendilerinin Annan planında istediği her değişikliğin Rumlar tarafından ``kabul edilemez`` bulunduğunu kaydetti.

Diğer Politika Haberleri