Demirel: Çatışmanın Ulaşacağı Boyut Meçhul

Bigpara Haber
ABD Başkanı Bill Clinton tarafından Ortadoğu`daki şiddet olaylarıyla ilgili olarak oluşturulan araştırma komisyonuna üye seçilen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Filistin - İsrail ihtilafının hangi boyutlara ulaşacağının meçhul olduğunu söyledi.


New York`a varışından sonra buradaki Türk gazetecilerle kısa bir sohbet toplantısı yapan Süleyman Demirel, Bizim bölgede kan var. 50 senedir süregelen Filistin - İsrail anlaşmazlığı patladı. İhtilafın hangi boyutlara ulaşacağı da meçhul dedi.
Demirel bölgeye gidiş konusunda belirlenmiş bir tarih var mı? sorusuna karşılık, henüz kesin olmamakla birlikte 16 aralık tarihinden söz edildiğini söyleyerek bazılarının bu tarihin geç olduğunu söylediklerine dikkati çekti. Demirel,
Yapacağınız araştırmalardan sonra, örneğin İsrail`in suçlu olduğu sonucuna varırsanız bunu açıklayabilecek misiniz? sorusuna karşılık Dünyanın en zor meselesi konusunda bir heyet teşkil ediliyor. Bu çok nazik bir konudur. Daha işin başında bunu tartışamam diye konuştu. Süleyman Demirel, bir gazetecinin araştırma komisyonuna girmesi konusunda ABD Başkanı Bill Clinton`ın bizzat ağırlığını koyduğuna dair söylentiler bulunduğunu hatırlatması üzerine Vallahi hiç tahkik etmedim cevabını verdi. (FİNANSAL FORUM)



Diğer Genel Haberleri