Demirbank İhracat İşlemlerini Artırdı

Bigpara Haber

Geçen yılın altı aylık dönemine göre aktif büyüklüğü yüzde 80 artarak 2 katrilyon 395 trilyon liraya ulaşan Demirbank, ihracat işlemlerini de artırdı. Müşterilerinin OECD ülkeleri ve ABD’ye ihracat işlemlerinde Demirbank’ın Pazar payının yüzde 4.5 olduğunu söyledi. Akçakayalı, bankanın iştirak bankalarının yer aldığı Hollanda, Almanya, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Kazakistan ve Kırgızistan’a yapılan ihracat işlemlerine de aracılık ettiğini söyledi. Grubun Türkiye dışında 12 ülkede faaliyet gösterdiğini söyleyen Akçakayalı şunları söyledi:

“Balkanlar ve Orta Asya’daki yatırımlarımızda Dünya Bankası iştiraklerinden İnternational Financa Corporation ve European Bank of Reconstruction and Development ile ortaklığımız var. Demirbank, yatırımlarını 1997-1999 yılları arasında bireysel bankacılık alanında yoğunlaştırmış ve bu yatırımların büyük kısmını tamamlamıştır.”

Akçakayalı, bundan sonraki dönemlerde ileri teknoloji altyapısına dayalı yeni ürün ve hizmetlerle piyasada rakiplerine göre önemli bir avantaj yakalayacaklarını da sözlerine ekledi. (EKONOMİST)

Diğer Genel Haberleri