Demirbank Global Sirket Olma Yolunda.

Bigpara Haber
Son yillardakihizli buyume trendiyle dikkat ceken Demirbank 1997`de altin yilini yasadi. Gecen yil 22.5 trilyon lira kar eden banka, 1996`ya gore ozkaynaklarini yuzde 127 artisla 43 trilyona, aktif buyuklugunu yuzde 194 artisla 430 trilyona, kredi portfoyunu ise yuzde 207 artisla 138 trilyon liraya yukseltti. Gecen yil yuzde 200 artisla 16.5 trilyon lira yukseltilen odenmis sermaye ise 31 Mart 1998 itibariyle 21 trilyon 450 milyar liraya cikartildi. Demirbank`in dun yapilan genel kurul toplantisinda ortaklara hitap eden Yonetim Kurulu Baskanvekili Dr.Halit Cingillioglu, global bir finans kurulusu olma yolunda cok onemli adimlar attiklarini kaydetti. Cingillioglu, bankanin performansi ve projelerine iliskin su bilgileri verdi:
1996`da 36 olan sube sayisini, gecen yik 71`e cikarttik.
1997 yilinda yapilan yatirimlarla Kirgizistan`da IFC ile Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) ve Hollanda Kalkinma Bankasi ile (FMO) Demir Kyrgyz International Bank`i, Romanya`da ise yine IFC ve Romanya Ozellestirme Idaresi ile birlikte Demirbank Romania SA`yi kurduk. Ayrica Malta`da bir Demirbank subesi actik. Hollanda`da kurulu Demir-Halk Bank ALmanya`nin Dusseldorf kentinde bir sube acti.
Gecen yil yalnizca Uzak Dogu`da yerlesik bankalarin katilimiyla 60 milyon dolarlik sendikasyon kredisiyle Turkiye`de bir ilki imza attik. Demirbank, uluslararasi bagimsiz denetim kuruluslarinin yuksek notlari sayesinde IFC`den uzun vadeli kredi alabilen sayili bankalardan biridir. Bu cercevede Bank of America liderliginde saglanan 100 milyon dolarlik `commercial paper` programi 1998 basinda 150 milyon dolara yukseltildi. 1998 yilinin ilk sendikasyonunu da 70 milyon dolarla Demirbank gerceklestirdi.
Demirbank`in hisseleri IMKB`nin yani sira, Munih, Frankfurt ve Amerikan borsalarinda islem goruyor. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri