Demiralp: Kriz Kontrol Altında

Bigpara Haber

Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp piyasalarda yaşanan krizin geçici bir durum olduğunu ve kontrol altına alındığını söyledi. Zaman zaman programda öngörülmeyen bu tür durumların olabileceğine işaret eden Demiralp, Bu durum geçicidir. Bugün döviz alışı yok, girişi vardır dedi.

Demiralp, programın başarılı olduğunu savunarak, IMF`in yaşanan kriz dolayısıyla vereceği desteğin en kısa süreci içinde belli olacağını söyledi. Yaşanan krizde yılsonunun yaklaşması dolayısıyla bazı bankaların açık kapama girişimlerinin de etkili olduğuna işaret eden Demiralp, Merkez Bankası`nın programda öngörülen net iç varlık hedeflerine uyacağını bildirdi. Demiralp, şöyle konuştu:

Merkez Bankası`nın program içinde kalması gerekiyor. Net iç varlık hedefleri içinde kalması gerekiyor. Bunu yaparken de faizler yukarı çıkabilir. Net iç varlık kriteri içinde kalındığı için faiz 3 bine, 4 bine, 5 bine çıkabilir. Bu, Merkez Bankası piyasaya para vermiyor, likidite sunmuyor demektir. Demekki piyasada likidite sıkıntısı var. Bu bir yöntem.

Selçuk Demiralp, Telekom özelleştirmesinin de ihale koşullarının ÖİB`in yapacağı çalışma sonucunda 15 Aralık`a kadar açıklanacağını, Telekom satışında zamanlamanın çok yerinde olduğunu anlattı.(ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri