Defterdarlık, Düğünü Araştırıyor

Bigpara Haber
İstanbul Defterdarlığı, çocuklarını 750 bin dolar harcayarak Paris`te evlendiren,
Otelciler Kralı Hayri Yazıcı ile Otopark Kralı Hasan Şer hakkında araştırma başlattı.


İstanbul Defterdarı Kadir Boy`un talimatıyla başlatılan araştırmaya göre, Yazıcı ve Şer`in vergi mükellefi olup olmadıkları eğer mükellef iseler geçen yıl ne kadar vergi ödedikleri ortaya çıkacak. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Defterdarlık yetkilisi, Basında çıkan bu tip haberler, bizim de konuyu takip etmemize neden oluyor dedi. Aynı yetkili Hayri Yazıcı ve Hasan Şer`in mükellefiyet bilgilerine ulaşmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, Ancak henüz daha yolun başındayız diye konuştu. Defterdarlığa ait dataları gözden geçirdiklerini belirten yetkili, kayıtlara göre önümüzdeki bir-iki gün içinde Yazıcı ve Şer`in vergi mükellefi olup olmadıklarını ve geçen yıl ne kadar vergi ödedikleri konusunda bilgi sahibi olacaklarını söyledi.


İlk 100`de yoklar;

Bu arada İstanbul Defterdarlığı kayıtlarına göre, Uludağ`daki Grand Yazıcı Oteli`nin de sahibi olan Hayri Yazıcı ile Karaköy Katlı Otoparkı`nın sahibi Hasan Şer`in, geçen yılki gelir vergisi rekortmeni mükellef sıralamasında yer almadığı belirlendi.
1999 yılına ait vergi rekortmenleri listesinde yer alan ilk 100 mükellef arasında en yüksek vergiyi Ayhan Şahenk 6.2 trilyon lira olarak ödemişti. İlk 100 listesinin en altında ise Orhan Karaca 246 milyar lira vergi ile yer almıştı. (YENİ BİNYIL)



Diğer Genel Haberleri