De Soto: Taraflar çözümde istekli

De Soto, Kıbrıs`ta başlayan yeni müzakere sürecinde iki tarafın liderleri başkanlığındaki heyetlerin her gün 09.30`da bir araya geleceğini bildirdi

Bigpara Haber
Liderlerin görüşme yerinden ayrılmalarının ardından Verheguen ile birlikte bir açıklamada bulunan BM Genel Sekreteri`nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto, Kıbrıs`ta başlayan yeni müzakere sürecinde iki tarafın liderleri başkanlığındaki heyetlerin her gün saat 09.30`da bir araya geleceğini bildirdi.

De Soto, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos`un Lefkoşa Uluslararası Havalimanı`ndan ayrılmasının ardından, AB Komisyonu`nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ile birlikte açıklama yaptı.

Kıbrıs müzakerelerinin yapıldığı Lefkoşa Uluslararası Havaalanı`ndan liderlerin ayrılmasından sonra açıklama yapan de Soto, iki saatten fazla süren çok yararlı ve yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirterek, ``Herkesin iş yapmak istediğini gördük, her iki tarafın son derece istekli olduğunu gördük`` dedi.

De Soto, AB Komisyonu`nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen`in görüşmenin ardından liderlerle sohbet toplantısına katıldığını ve komisyonu görüşleri ile süreçteki rolünü açıkladığını kaydetti.

Verheugen de yaptığı açıklamada, birleşik bir Kıbrıs`ın Avrupa Birliği`ne üyeliğinin herkesin yararına olduğunu söyledi.

``Liderlerle çok samimi ortamda, son derece iyi bir görüşme yaptığını`` belirten Verheugen, Kıbrıs`ta bulunmasının nedeninin AB`nin görüşlerini dile getirmek olduğunu söyledi. Verheugen, BM`nin çözüm çabalarını desteklediklerini kaydetti.

Diğer Politika Haberleri