Davutoğlu: CHP'nin vaatleri 150 milyar lira yük getirir

Davutoğlu: CHP'nin seçim vaatleri Türkiye'ye 150 milyar lira yük getirir

Bigpara Haber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında başlayan polemiğe Başbakan Ahmet Davutoğlu'da dahil oldu. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'na katılan Davutoğlu, CHP'nin seçim vaatlerini değerlendirdi. "Biz yapmayacağımız şeyi vaadetmiyoruz" diyen Davutoğlu, "Seçim vaatlerimiz de Kılıçdaroğlu'na cevap olacak nitelikte; onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar sadece konuşur, Kılıçdaroğlu beyanname açıkladı, baktı ki Kılıçdaroğlu uçuyor, HDP daha hızlı uçmaya karar verdi" diye konuştu. 

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

ntv.com.tr'nin haberine göre; Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek arasındaki "meydan okuma" polemiğine ilişkin ise şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu, o da meydan okumayı kabul etti. Onun hesap sınavından bir geçsin, sonra onu siyaset sınavına alırız. Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımıza sonra da Melih Bey'e havale ediyoruz." 

150 MİLYAR LİRA EK YÜK

Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini gerçekleştirmesi durumunda bunun Türkiye'ye 150 milyar yük getireceğini savunan Başbakan, şöyle devam etti: "Biz devraldığımızda bunların zihniyetini taşıyanlar yüzde 10.8 bütçe açığı devretmişlerdi. Kılıçdaroğlu sadece bu dediklerini yapsa bütçe açığı tekrar yüzde 10.8'e çıkıyor. Neden Kemal Derviş'le görüştü, çünkü dediklerini yaparsa Türkiye'nin tekrar IMF'ye muhtaç olacağını biliyor. Kılıçdaroğlu bu memlekette hiçbir zaman iktidar olamaz. Onun için yüzde 35 diyor. Kılıçdaroğlu'na siyaseten söylüyorum, biz birinci parti olamazsak ben bu emaneti devrederim. Nasıl ekonomide palavra peşindeyse siyasette de sözlerinde durmadılar."

Diğer Politika Haberleri