Datateknik Kasım`da Halka Arza Hazırlanıyor

Bigpara Haber


DATATEKNİK: Ülker Grubu bünyesinde bulunan teknoloji şirketi Datateknik Bilgisayar Sistemleri kasım ayı içerisinde halka arza hazırlanıyor. Şirketin yüzde 33.3’ünün halka arz edileceğini belirten Nazım Özdemir, 1.3 trilyon lira ödenmiş sermayenin 260 milyar lira artırılarak 1 trilyon 560 milyar liraya çıkarılacağını ve artırılan bu sermayenin ortakların rüçhan hakkının kısıtlanarak halka arz edileceğini söyledi. Halka arzın TEB Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleştirileceğini belirten Özdemir, “11 yıldır bu sektördeyiz. Amacımız Türkiye’den bu alanda bir marka çıkarmak. Türkiye ve çevresinde çok satılan bir marka olmayı planlıyoruz. Geniş bir tabana oturabilmemiz için halka açılmamız gerekiyor. Biz halka arzı borç kapatmak için gerçekleştirmiyoruz” dedi. 2001 yılında ihracata başlamayı planladıklarını belirten Özdemir, yıl sonunda 40 bin adet PC satışı ve 50 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Geçen yıl yapılan toplam 20 bin adet PC satışına bu yılın ilk altı aylık döneminde ulaştıklarını söyleyen Özdemir, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Notebook ve Server üretimine girerek ürün gamımızı ve bu alanlardaki Pazar payımızı ciddi oranlarda artırmayı planlıyoruz. Ayrıca internet alanında IDC (Internet Data Center) veya ASP (Application service Provider) olarak adlandırılan servisleri vermek ve kurumlara yönelik internet üzerinden network otomasyonu kurmak VPN (Virtual PrivateNetwork) gibi profesyonel alanlara yatırım hazırlıkları yapıyoruz. Bu alandaki yatırımlarımız özellikle KOBİ’lere yönelik olacak.”

Türkiye’de KOBİ’lerin büyük bir Pazar olduğunu belirten Özdemir “Türkiye’de bu alanda altyapı açısından 3-5 milyar dolarlık Pazar var. KOBİ’Lere teknolojik altyapı kazandırmayı planlıyoruz. Anadolu’da güçlü bir bayi ağına sahibiz. Türkiye genelinde 8 şube ve 389 bayi ile satış servis ve pazarlama hizmeti veriyoruz.” (EKONOMİST)

Diğer Borsa Haberleri