DarkWeb’te daha fazla Bitcoin el değiştiriyor

Araştırmalara göre, dark web piyasalarında Bitpay’dan daha fazla Bitcoin işlemi yapılıyor

Bigpara Haber

Carnegie Mellon Universitesi’nden Kyle Soska ve Nicolas Christin’in geçtiğimiz hafta yayınladığı “Measuring the Longitudinal Evolution of the Online Anonymous Marketplace Ecosystem” adlı rapor, kripto para ekosistemi için dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor.

Rapora göre şu anda dark web’te günlük Bitcoin işlem hacmi 650,000 dolara ulaşmış durumda (DarkWeb’te bu rakamlara nasıl ulaşıldığı ve çalışma yöntemleri raporda açıklamış). İşletmeler için Bitcoin ödeme altyapısı sunan dünyanın en büyük hacimli servis sağlayıcısı Bitpay’de ise, geçen yıl günlük ortalama olarak 450,000 dolarlık işlem yapılmıştı. Bu rakamlar, illegal faaliyetlerde Bitcoin kullanımının ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne seriyor.

Silk Road sitesinin ortaya çıkışından beri geçen 4 yıllık süre içerisinde, giderek artan bir ivmede, dark web’te günlük hacim en fazla 650,000 dolara kadar çıktı. Günlük ortalama değer ise 300,000 ile 500,000 dolar arasında seyrediyor.

Haberin Devamı

Kripto para sistemlerinin en fazla eleştirilen ve olumsuz bakılan yanlarından biri de dark web’teki yasa dışı faaliyet ve ticaretler için suistimallere açık olmasıdır. Kriptoların bu tip aktivitelerde kullanılmasını önleyecek bir mekanizma ne yazık ki bulunmuyor, bu örnekte Bitcoin’in ön önemli özellikleri arasında yer alan anonimliğin ve merkezi otorite olmayışının dezavantajlarını görüyoruz.

Diğer Gündem Haberleri