Dardanel Onentas Gida Sanayi A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gelen

Bigpara Haber
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. Sirketimiz, Avrupa`nin onde gelen dondurulmus gida ureticilerinden olan bir sirketten teklif almistir. teklifte, sozkonusu sirket, dondurulmus gida urunlerinin uretimi ve satisi konusunda grubumuz ile Turkiye ic pazari Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti ve Turki Cumhuriyetler pazarlarina yonelik olarak bir ortaklik kurma arzusunda olduklarini belirtmisler ve bu konudaki gorusumuzu sormuslardir. Ayrica ayni teklifte sozkonusu sirket, Avrupa`nin cesitli ulkelerinde ve Rusya`dabulunan kendi istiraklerinin pazarlarindan sirketimizin urettigi dondurlumus gida ve konserve urunlerinin satisi konusunda isbirligi de onermektedir. Yonetim kurulumuzca teklif ciddi gorulerek degerlendirilmis ve teklifte bulunan sirketle, sozkonusu hususlarda gunu, yeri ve saati daha sonra karsilikli tesbit edilmek uzere onumuzdeki Kasim ayinin ilk yarisi icerisinde gorusmelere baslanmasi kararlastirilmistir." (IMKB BULTEN) <19971027> Dardanel Onentas Gida Sanayi A.S.`nin 27. 10.1997 tarihli ozel durum aciklamasina ek olarak Borsa Baskanligi`nca istenen aciklamaya cevaben gonderdigi yazisi asagiya cikarilmistir.
"Ilgi: 25.10.1997 tarihli yazimiz.
27.10.1997 tarih ve 4/GID-1850/AB/16880 sayili yaziniz. Ilgi yazinizda istenilen aciklamalarimiz soyledir: Sozkonusu sirket teklifini, 24.10.1997 tarihinde sirketimizen iletmis teklif ciddi gorulerek 25.10.1997 tarihli yonetim kurulu toplantimizda degerlendirilerek goresmelere baslama arari alinmistir. Teklifin kapsami ilgi yazimizda da belirtildigi uzeer; Dondurulmus urunlerin uretimi ve satisi konusunda Turkiye ic pazari, Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti ve Turki Cumhuriyetler pazarlarina yonelik olarak bir ortaklik kurulmasi, Teklifte bulunan sirketin Avrupa`nin cesitli ulkelerinde ve Rusya`da bulunan kendi istiraklerinin pazarlarinda sirketimizin urettigi dondurulmus gida ve konserve urunlerinin satisi konusuda isbirligi kurulmasi hususlarindadir. Yukarida soz edilen ortakligin ve isbirliginin ne sekilde gerceklestirilecegi gorusmeler sirasinda kararlastirilacaktir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri