Danıştay Kararıyla Çöp Grevine Devam

Bigpara Haber

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Güngören, Üsküdar, Konak ve Karşıyaka Belediye başkanlıklarında uygulanmakta olan grevin 60 gün süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.


Belediye-İş Sendikası tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Güngören, Üsküdar Belediye başkanlıkları ile İzmir`in Konak ve Karşıyaka Belediye başkanlıklarında uygulamaya konulan grevlerin Bakanlar Kurulu`nca 25 Ağustos 2000 tarihinde 60 gün süreyle ertelenmesine ilişkin kararın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk aşama sonuçlandı.

Danıştay 10. Dairesi, idareden savunma geldikten sonra Bakanlar Kurulu kararının oy birliğiyle yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı. Daire`nin yürütmeyi durdurma gerekçesinde, grev yasağı olan işyerlerinin yasada sayıldığına dikkat çekildi. Gerekçede ayrıca grevlerin genel sağlığı bozucu nitelikte olmadığına da işaret edildi.

Danıştay 10. Dairesi`nin bu kararına karşı Başbakanlık`ın, bir üst kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu`na itiraz etme hakkı bulunuyor.

Bakanlar Kurulu, 25 Ağustos 2000 tarihli Resmi Gazete`de yayınlanan kararıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Güngören ve Üsküdar belediye başkanlıkları ile İzmir`in Konak ve Karşıyaka ilçeleri belediye başkanlıklarındaki uygulamaya konulan grevleri genel sağlığı bozucu nitelikte görerek 60 gün süreyle ertelemişti.(YENİ BİNYIL)

Diğer Genel Haberleri