Dağ Kaplanı Pathfinder Yollarda

Bigpara Haber

2001 yılı için bir dizi yenilemeden geçen Nissan Pahfinder, Nissan Otomotiv tarafından Türkiye`de satışa sunuldu. Pathfinder, motorunda gerçekleştirilen revizyon ile 240 beygir güç elde edebiliyor.

Aracın en büyük özelliklerinden biri, hareket halinde iken de değiştirme imkânı sunan 4 çeker özelliği. Araç, 80 km/h altındaki hızlarda 4 çekere geçebiliyor. Pathfinder, monoblok adı verilen 4 bin 200`den fazla kaynakla tutturulmuş yekpare bir gövde yapısına sahip. Araçta güvenlik unsurları da ön planda tutuldu.

Sürücünün kendini emniyette hissetmesi için tasarlanmış 50`den fazla güvenlik unsuru bulunan araçta kabin çelikle ve taban çarpraz elemanlarıyla desteklendi. Çarpma kuvvetinin kabine daha az yansıması için Pathfinder`ın yapısında çarpışmayla meydana gelecek enerjiyi azaltacak ön ve arka buruşma bölgeleri belirlendi. ABS sistemi 4X4`te standart olarak yer alıyor. Pathfinder`ın 4X4 sisteminde farklı yol koşullarında fren yapıldığını ayırt edebilen sensör bulunuyor. Bu sensör örneğin, kar koşullarında frenleri daha aralıklı körükleyerek yavaşlatıyor. Nissan Pathfinder`ın fiyatı 46 milyar lira.(SABAH)

Diğer Genel Haberleri