CVS Makine Kuzey Afrika’da ikinci tesisi açıyor

CVS Makine, Kuzey Afrika'daki ikinci tesisini kurmaya hazırlanıyor

Bigpara Haber

Hurda kesme parçalama makineleri üretin CVS Makine, Kuzey Afrika'daki ikinci tesisini kurmaya hazırlanıyor. Söz konusu projeyi Amerikalı iş ortaklarıyla hayata geçirmeyi planlayan şirket, yurtdışı pazarlarındaki ağırlığını da artırmayı hedefliyor.
 
kobiden.com'dan Zeynep Parçam'ın haberine göre;Çelikhane bölümünde kullanılan robotlar ile hurda kesme ve parçalama makineleri gibi büyük makinelerin imalatının yaptıklarını anlatan CVS Makine Satış ve Pazarlama Sorumlusu Serkan Özdemir, son dönemlerde Ar-Ge çalışmalarına odaklandıklarını vurguladı. Özdemir, bu kapsamda Türkiye'de ağır sanayide kullanılmak üzere daha önce imalatı yapılmayan makinelerin üretimi için çalışmalara başladıklarının altını çizdi.
 
Makinelerin tasarlanıp geliştirilmesinin CVS tarafından yapıldığını söyleyen Özdemir, "Bu makinelerin içerisinde aylık 2 bin-3 bin baskı kapasitesine sahip olanlar bulunuyor. Bütün hesaplamaları ve analizleri yapılan makinelerin satışı gerçekleştirildi. Ayrıca bu makineler enerji verimliliğini geliştirecek şekilde çalışıyor" bilgisini verdi. Erdemir ve Kardemir gibi sanayi kuruluşlarının CVS ile çalışmalar yürütmeyi talep ettiğini belirten Özdemir, "Bu kuruluşlarla farklı teknolojiler geliştirip, dünya ile rekabet edebilecek düzeye geleceğiz" dedi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi gibi üniversitelerle işbirliği projeleri yürüttüklerini belirten Özdemir, bu tür projeleri artırmayı istediklerine dikkat çekti.

Özdemir, "Türkiye'deki üretimin yarısı CVS makinelerinden geçiyor. Yurtdışı pazarlarının yüzde 20'si bizim makinelerimizi kullanıyor" dedi.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri